Skip to content

New Sixth Form and Pre-Reception buildings


SGS is committed to creating and developing the perfect environment for our pupils to enjoy learning.

The construction of new Sixth Form facilities is well underway and in February we started to build a new Pre-Reception building. This follows recent redevelopment in the Junior School.

Sixth Form

A large, modern and well-equipped social space with a stunning glass roof is currently being constructed for Lower and Upper Sixth Form students – further promoting the sense of community that underpins the success of SGS.

Existing facilities will also be developed to provide enhanced study spaces for the students and contribute to the school’s excellent academic record.

Work is due to be completed by summer 2020.

Pre-Reception

In February we started construction of a new Pre-Reception building.

A brand new single storey Pre-Reception building will be built within the grounds of the Junior School.

The development will replace the current Pre-Reception classroom and will have a striking living green roof and utilise eco-friendly technology.

The new Pre-Reception building will allow us to continue to provide an exceptionally high standard of both education and care for our youngest children in a modern, purpose built facility. In addition, the project brings an opportunity to develop and extend outdoor play and learning spaces for children across the Junior School age range.

Work is due for completion in Autumn 2020.

Junior School

The Junior School building has undergone a number of impressive redevelopments and improvements.

There is an entirely new roof for the main building and, thanks to an extension to the front of the building, the changing rooms have doubled in size and there is a new canopy attached to the side of the Junior School Hall.

The Hall – which hosts assemblies, visiting speakers, authors, theatre companies and indoor sports and activities such as dance and yoga – has also been refurbished.

The Quad, which a number of classrooms look out on, has had a makeover – supported by a donation by the Stopfordian Parents’ Association. It has been landscaped with artificial lawns that will provide an all-year-round play surface for pupils.